Alle topbeleggers zijn ooit ergens begonnen

Gepubliceerd op 23 september 2021 om 16:39

Beleggen voor beginners leren is een grote en belangrijke stap. Beleggen kan voor beginners behoorlijk complex lijken en vragen oproepen. Daardoor schrikt beleggen veel mensen af en dat is een gemiste kans, want beleggen is helemaal niet ingewikkeld en het hoeft ook weinig risico op verlies te hebben. In dit artikel vertellen we je wat beleggen voor beginners precies is en helpen we je op weg om succesvol de eerste stappen te zetten in het wereldje van aandelen en fondsen. We leggen eerst uit wat beleggen is, benoemen dan waarom mensen beginnen met beleggen, favoriete vormen van beleggen en de risico’s die daarmee gepaard gaan en hopen je zo goed en duidelijk van informatie te voorzien zodat ook jij succesvol met beleggen kunt starten.

Waarom beleggen?

Waarom is beleggen voor beginners een goed besluit is misschien wel een heel goede vraag die je het beste zelf kunt beantwoorden voordat je verder kunt. Mensen hebben allerlei redenen om met beleggen te beginnen. Zo kan het zijn dat mensen spaargeld over hebben en beleggen als voordeel zijn gaan zien, maar het kan ook zijn dat men geen genoegen meer wil nemen met de lage rentes die banken bieden. Veel mensen willen hun geld beleggen om er aan het einde meer winst mee te behalen. Wie goed handelt en zich goed inleest kan zeker winst maken, bijvoorbeeld door het beleggen in fondsen van grote bedrijven. Wat je doel ook is, bij elk motief om te beleggen past een andere vorm van beleggen.

Beleggen

Als je begint met beleggen koop je een aandeel van een bedrijf of een aandeel in een fonds. Daarmee koop je op een bepaald niveau een stukje van een bedrijf of bedrijfstak en is het vervolgens afwachten tot de koers gaat stijgen. Als de koers goed omhoog gaat, geldt dat ook voor jouw vermogen. Maar gaat de koers omlaag, dan zal jouw investering ook dalen. Dit zal je vanzelf aan gaan voelen en je zal bekend raken met goede en minder goede dagen op de beurs. Beleggen voor beginners is toe te spitsen in verschillende vormen en bij elk van die vormen komt een andere manier van aanpakken terug. Ook het risico verschilt van manier tot manier en beleggingsvorm tot beleggingsvorm.

Vormen van beleggen

Voor mensen die beginnen met beleggen zijn deze vier vormen een goede start: dividendbeleggen, beleggen op koerswinst, daytrading en penny stocks. Het minste risico loop je bij dividendbeleggen, omdat de koersen je hierbij niet veel uitmaken en je vooral focust op de uitkering van dividend. Aandelen met hoog dividend zijn erg populair, omdat ze kunnen zorgen voor een vast maandelijks inkomen uit je beleggingen. Koerswinsten kun je als doel hebben als je aandelen laag koopt en hoog verkoopt. Dit moet je in de vingers krijgen door het gewoon te doen en vooral door erover te lezen. Daytrading is al wat risicovoller, omdat je op koersverschillen inspeelt op een dag en hier v aak veel geld op inzet. Beleggen in penny stocks is ook risicovoller, maar kunnen ook een goed rendement hebben. Bij penny stocks beleg je in aandelen die heel goedkoop zijn en daardoor zeer volatiel zijn gedurende korte tijd.

Risico’s

Zoals gezegd loop je bij elke vorm van beleggen het risico je geld kwijt te raken. We laten hierbij risicovollere producten zoals cfd’s en hefbomen nog buiten beschouwing, omdat die niet geschikt zijn voor beginners. Het minste risico loop je bij beleggen in dividend, maar getrainde beleggers kunnen ook de risico’s bij de daytrading of het kopen van penny stocks goed in kunnen schatten. Bij overige beleggingen is er altijd het risico dat je inleg vermindert. Je geld volledig verliezen gebeurt alleen als een aandeel verdwijnt omdat een bedrijf gesloten wordt of failliet gaat. In dat geval zie je zoiets wel aankomen en is het risico op die manier in te kaderen. Het advies is wel om enkel vermogen te investeren dat je echt kunt missen en met jezelf afspraken te maken over de limiet.

Zelf beleggen

Mogelijk is het geval nu dat je twijfelt om zelf te gaan beleggen of je geld te laten beleggen door de bank. Daar willen we graag helder in zijn, net als veel beleggingsexperts . Als je echt wil verdienen aan beleggen, is het niet aan te raden om je geld in het fonds onder te brengen van je huisbank. De meeste verdiensten blijven bij de bank achter en de banken rekenen hoge commissies, waardoor er aan het einde van de rit maar weinig voor jou overblijft. Ga dus vooral zelf beleggen en neem hier de tijd voor. Investeer je eerste 100 euro en zie wat er gebeurt als je in fondsen en aandelen handelt. Zodoende heb je zelf de controle over de aandelen en fondsen in je portefeuille en heb je er zelf ook het meeste profijt van.

 

Meer lezen?

https://cfdbeleggen.linkenbay.nl/

https://cfdbeleggen.linkmolen.nl/

https://cfdbeleggen.linkstartup.nl/

https://cfdbeleggen.linknavigator.nl/


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb